بهترین نکات و ترفندهای نگارش رزومه
در مطالب قبلی از اصول رزومه نویسی و نکات رزومه نویسی پرده برداشتیم. در این مقاله قصد داریم سایر ترفندهای نگارش رزومه که منجر به یافتن شغل دلخواه شما می شود را عنوان کنیم. چنان چه که هنوز نمی دانید چگونه رزومه تاثیرگذار بنویسید از مطالب قبلی ما دیدن کنید و یا از مشاورین ما جهت بررسی رایگان رزومه خود کمک بخواهید. نکاتی که در زیر ذکر شده اند خلاصه ای از صدها نکاتی هستند که به شما در جهت نگارش رزومه صحیح و موثر کمک می کنند، لذا با دقت آن ها را خوانده و یادداشت برداری کنید.
از کلمات کلیشه ای و اغراق آمیز دوری کنید
بسیاری از جویندگان کار فکر می کنند که استفاده از کلمات کلیدی مانند “بهترین”، “اولین فرد”، “مهمترین” در رزومه کاری آنها به طرز جادویی کارفرمایان را تحت تاثیر قرار می دهد. اما واقعیت این است که اکثر مدیران استخدامی کلمات کلیدی را در رزومه شما می بینند و بلافاصله چشمان خود را می چرخانند. این عبارات کلیشه ای هستند و در واقع ارتباط بسیار کمی با مهارت ها و تجربه شما دارند. یکی از ترفندهای نگارش رزومه این است که به جای تکیه بر کلمات کلیشه ای، به توضیحات ساده ای که به وضوح نقاط قوت شما را در رزومه شما بیان می کند، پایبند باشید.
تجارب غیر رسمی را به رزومه خود اضافه کنید
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که جویندگان کار تازه وارد مرتکب می شوند این است که فکر می کنند رزومه آنها فقط برای تجربه های کاری رسمی است. قطعا این تفکر درست نیست. رزومه شما باید شامل تمام تجربیات مرتبط شما اعم از رسمی و غیر رسمی باشد، حتی سابقه ای که شبیه به یک شغل تمام وقت معمولی نیست. برای مثال، دورههای آموزشی مرتبط، کار داوطلبانه، برنامههای فوق برنامه و کار آزاد، همگی رزومههای خوبی می سازند.
اگر تجربه کاری ندارید یا در حال نوشتن رزومه تغییر شغل هستید حتما تجارب غیر رسمی خود را نیز در رزومه عنوان کنید.
هر گونه شکاف در سابقه کاری خود را کم اهمیت جلوه دهید
اگر در رزومه خود شکاف های شغلی طولانی دارید، ممکن است برای کارفرمایان به منزله یک اخطار به نظر برسد. به جای اینکه به کارفرمایان اجازه بدید که بدترین چیزها را تصور کنند، کنترل اوضاع را در دست بگیرید. با این حال، این به معنای تحریف حقیقت و ادعای این نیست که تمام مدت شاغل بوده اید. دروغ گفتن روی رزومه یک اشتباه رایج در رزومه است که باید از آن اجتناب کنید. در عوض، از یکی از ظریف ترین ترفندهای نگارش رزومه استفاده کنید. به سادگی ماههای دقیق را از بخش تجربه کاری خود حذف کنید و فقط سالهایی را که شاغل بودهاید نمایش دهید.
علاوه بر این، اگر واقعا میخواهید تأکیدی بر شکافهای رزومه خود نداشته باشید، از انواع رزومه، رزومه کاربردی استفاده کنید. رزومه های کاربردی در درجه اول بر مهارت های مرتبط شما تمرکز می کنند، نه مشاغلی که داشته اید و زمان آنها. همچنین می توانید با روشن کردن موارد در خلاصه رزومه خود، دلیل شکاف استخدامی در رزومه خود را توضیح دهید. اگر دلیل خوبی برای بیکاری داشته باشید، اکثر کارفرمایان درک خواهند کرد.
آدرس ایمیل حرفه ای و شبکه های اجتماعی مرتبط را ذکر کنید
ایمیل شما نحوه ارتباط تقریبا همه کارفرمایان با شما است، بنابراین باید حرفه ای باشد. اگر رزومه خود را از طریق ایمیل ارسال می کنید، از نام و ایمیل رسمی استفاده کنید. همچنین حساب های شبکه های اجتماعی مرتبط را فهرست کنید. گنجاندن حسابهای رسانههای اجتماعی در رزومه شما مانند یک پورتفولیو، راهی عالی برای ارائه تصویر کاملتری از پیشینه حرفهای شما است. از لینکدین به هیچ عنوان غافل نشوید.
با این حال، قبل از قرار دادن حساب های شبکه های اجتماعی خود در رزومه، اطمینان حاصل کنید که محتوای حساب رسانه اجتماعی شما با شغل مورد نظر شما مرتبط است. به عنوان مثال، فیس بوک و اسنپ چت به رزومه شما تعلق ندارند زیرا بسیار بعید است مطالبی که در این برنامه ها ارسال می کنید برای کارفرمایان جالب باشد. علاوه بر این، اگر در زمینه گرافیک کار می کنید، لینک وب سایت یا نمونه کار خود را حتما اضافه کنید.
از مهم ترین ترفندهای نگارش رزومه: عدم ذکر اطلاعات شخصی
تعجب خواهید کرد که چه تعداد از متقاضیان شغل، اطلاعات شخصی تصادفی را در رزومه خود فهرست می کنند. در حالی که تبعیض شغلی در بیشتر کشورهای پیشرفته غیرقانونی است، هنوز هم ذکر اطلاعات شخصی در رزومه اتفاق می افتد. گنجاندن اطلاعات شخصی در مورد خودتان، تبعیض قائل شدن علیه شما را برای شرکت ها آسان تر می کند. بنابراین، اطلاعاتی مانند موارد زیر را در رزومه خود قید نکنید:
- تاریخ تولد و سن
- قومیت و نژاد
- ملیت
- دین و مذهب
- جنسیت
- گرایش های سیاسی
رزومه خود را برای هر شغل به طور مجزا تنظیم کنید
اکثر جویندگان کار فکر می کنند که وقتی رزومه خود را تهیه کردند، تمام است و می توانند برای هر شغلی با رزومه یکسان درخواست دهند. در حالی که استفاده از یک رزومه عمومی راه خوبی برای صرفه جویی در زمان است، اگر واقعا می خواهید از سایر متقاضیان شغل پیشی بگیرید، باید رزومه خود را برای هر موقعیت شغلی به طور مجزا تنظیم و بهینه کنید. هر شغلی نیازهای متفاوتی دارد، حتی در همان صنعت. اگر می خواهید شانس خود را برای رسیدن به یک موقعیت به حداکثر برسانید، رزومه شما باید به این الزامات منحصر به فرد پاسخ دهد. برای هر شغلی که برای آن درخواست می دهید، رزومه خود را طوری تنظیم کنید که مهارت ها، تجربه و علایق خاصی را که کارفرما به دنبال آن است، هدف قرار دهید.
فراموش نکنید که قبل از تنظیم رزومه تان برای نقش مورد نظر، در مورد شرکت و شغل مورد نظر تحقیق کنید.
عبارت «مرجع در صورت درخواست موجود است» را ننویسید
در گذشته، نوشتن این عبارت در رزومه کاری برای دسترسی به رفرنس ها معمول بود. با این حال، اگر کارفرمایان درخواست شما را بپسندند و مراجع شما را بخواهند، فقط از شما درخواست خواهند کرد. با در نظر گرفتن این موضوع، گنجاندن ارجاعات در رزومه خود یا نوشتن آن عبارت، تنها اتلاف فضا است.
مرور و سپس تصحیح کنید
حتی مطمئن ترین نویسنده هم از اشتباه تایپی مصون نیست. پس از پایان نوشتن، رزومه خود را بررسی کنید تا خطاهای کوچک اصلاح شوند. اگر اشتباهاتی در رزومه شما وجود داشته باشد، توجه شما به جزئیات را ضعیف نشان می دهد، که می تواند به شانس شما برای دعوت کارفرمایان برای مصاحبه آسیب برساند. در نهایت، از کسی که که در این زمینه تجربه کافی دارد بخواهید رزومه شما را بخواند و تصحیح کند. در صورتی که نیاز به همکاری ما در زمینه ویرایش ساختاری، دستوری و یا طراحی رزومه خود دارید با ما در تماس باشید.
جمع بندی: ترفندهای ضروری برای نگارش رزومه
استفاده از یک رزومه برای هر شغلی که برای آن درخواست می دهید، رویکرد خوبی نیست. در عوض، رزومه شما باید شغل خاصی را که برای آن درخواست می کنید، هدف قرار دهد. مطمئن شوید که مهارتها، صلاحیتها و تجربیات شما، مستقیماً در شغلی که میخواهید به دست بیاورید قابل استفاده هستند،سپس آن ها را اولویتبندی کنید. از کمک مشاورین ما غافل نشوید. به یاد داشته باشید در هر مرحله ای از نگارش رزومه که هستید، همیشه می توانید از مشاوره رایگان تیم ما در راستای بهبود رزومه خود استفاده کنید.
سوالات متداول ترفندهای نگارش رزومه:
ثبت اطلاعات شخصی در رزومه باعث ایجاد تبعیض شغلی می شود که در این امر در کشورهای پیشرفته ممنوع و غیرقانونی است. در این صورت ریسک رد شدن رزومه خود توسط کارفرما را افزایش می دهید.
سن، نژاد، مذهب، ملیت، گرایش سیاسی و حتی قرار دادن عکس شخصی در رزومه از جمله اطلاعات شخصی هستند.
هر شغلی نیازهای متفاوتی دارد، حتی در همان صنعت. اگر می خواهید شانس خود را برای رسیدن به یک موقعیت به حداکثر برسانید، رزومه شما باید به این الزامات منحصر به فرد پاسخ دهد.
اگر کارفرما شما را برای نقشی بپذیرد، به سادگی از شما اطلاعات تماس مرجع های شما را درخواست میکند. با این حساب، نیازی به ذکر مراجع در رزومه نیست. در صورتی که محتوای حساب شبکه اجتماعی شما با شغل مورد نظر شما مرتبط است و می تواند اطلاعات مفیدی در این زمینه به کارفرما بدهد چرا که نه. یکی از بهترین و ضروری ترین شبکه های اجتماعی لینکدین است.
اگر این تجارب با شغلی که برای آن درخواست داده اید مرتبط هستند، حتما آن ها را قید کنید.
1. چرا نباید اطلاعات شخصی را در رزومه نوشت؟
2. این اطلاعات شخصی شامل چه مواردی هستند؟
3. چرا باید برای هر شغل یک رزومه مجزا تنظیم کنم؟
4. ذکر مرجع و رفرنس در رزومه توصیه می شود؟
5. آیا ذکر شبکه های اجتماعی در رزومه مفید است؟
6. تجارب غیر رسمی را در رزومه خود بنویسیم یا نه؟