مشاوره کاریابی پس از تکمیل رزومه
ساختن یک رزومه خوب تنها نیمی از کار است. بعد از تکمیل رزومه، وقت آن است که آن را در جهان منتشر کنید و مطمئن شوید که جستجوی شغل خود را به پایان می رسانید. این نکات جستجوی کار به شما کمک می کند تا هنگام تکمیل درخواست های خود، تمام کادرهای مناسب را بررسی کنید.
ویرایش و بهینه سازی پس از تکمیل رزومه
قبل از استفاده از رزومه و ارسال آن برای آژانس های کاریابی یا شرکت های مختلف، اطمینان حاصل کنید همه چیز صحیح و کامل درج شده است. رزومه خود را با دقت مرور کرده و بخوانید. اشتباهات دستوری و تایپی را ویرایش کنید، اطلاعات نامرتبط را حذف کنید و هرآنچه با شغلی که قصد ارسال درخواست برای آن را دارید مرتبط است برجسته کنید. اگر اطلاعات زیاد و یا کم و یا حتی عیرمرتبط در رزومه خود ذکر کرده اید، الان وقت ویرایش نهایی است.
تمامی تاریخ ها، اطلاعات تماس، نام ها و عناوین را مجددا چک کنید، آیا تمامی اطلاعات با اطلاعات درج شده در شبکه های اجتماعی شما یکسان است یا مغایرت دارد؟ آیا یکپارچگی در اطلاعات وجود دارد؟ هیچ تناقض یا ناهماهنگی باقی نگذارید. لینک ها، فرمت رزومه و حتی نام انتخابی برای رزومه خود را بررسی کنید و نهایتا یک نسخه پشتیبان از رزومه خود تهیه کنید.
رزومه خود را آنلاین قرار دهید
بسیاری از استخدامکنندگان و مدیران استخدام از اطلاعاتی که شما در اینترنت قرار میدهید برای تعیین اینکه آیا شما واجد شرایط شغلی هستید یا خیر استفاده میکنند. با آپلود رزومه خود در لینکدین یا سایر سایت های کاریابی مانند Indeed یا Monster از این روند جلوتر باشید. به این ترتیب، میتوانید مطمئن شوید که هر کسی که شما را در Google جستجو میکند، به سادگی قادر به یافتن شما و مشاهده سوابق و مهارت های تکمیلی شما هست..
رزومه خود را با یک کاورلتر قانع کننده همراه کنید
نامه پوششی و یا کاورلتر فقط یک سند رسمی در فرآیند درخواست کار نیستند. ارسال یک نامه پوششی همراه با رزومه، بینش مدیران استخدام را در مورد اینکه چگونه تجربه شما با نیازهای آنها مطابقت دارد و چرا به طور خاص به آن شغل علاقه مند هستید، گسترش می دهد.
دانستن نحوه نوشتن یک کاورلتر خوب می تواند رزومه شما را ارتقا دهد و به سرعت درخواست شغلی شما را به سطح بعدی برساند.
به یاد داشته باشید که تمام اسناد را پیوست کنید
چیزی بدتر از ارسال دو ایمیل به یک کارفرما وجود ندارد، زیرا فراموش کردهاید که همه چیز را بار اول وارد کنید. پس قبل از ارسال ایمیل حتما اطمینان حاصل کنید که همه اسناد مورد نیاز را الصاق کرده اید.
قبل از اینکه روی دکمه «ارسال» در درخواست شغلی خود کلیک کنید، کل پیام، گیرندگان، موضوع، متن ایمیل و پیوستها را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید همه چیز عالی به نظر میرسد. شما نمی خواهید اولین برداشت از رزومه شما منفی باشد، صرفاً به این دلیل که غلط املایی و یا گرامری داشته اید. اگر رزومه خود را شخصاً و نه آنلاین ارسال می کنید، به یاد داشته باشید که از کاغذ و رنگ مناسب رزومه برای چاپ استفاده کنید.
پیگیری
این روزها انتظار می رود که درخواست خود را با ایمیل یا تماس تلفنی پیگیری کنید. نه فقط برای تأیید اینکه آیا کارفرما مدارک شما را دریافت کرده است یا خیر، بلکه بپرسید که آیا آنها سؤالی دارند یا خیر و تمایل خود را برای صحبت حضوری در مورد شغل ابراز کنید. با تماس یا ارسال ایمیل به منظور پیگیری پس از ارسال رزومه، پشتکار، و تمایل شدیدی به شغل مورد نظر را نشان می دهید.
و اگر تا مرحله مصاحبه پیش رفتید، مودبانه است که یک نامه تشکر بفرستید و اگر احساس کردید که مصاحبه به خوبی پیش رفته است، اشتیاق خود را برای این موقعیت تکرار کنید.
چه زمانی باید تماس بگیرید
زمان لازم برای پیگیری، پس از ارسال درخواست شما می تواند حساس باشد. شما نمیخواهید با پیگیری زودهنگام آزاردهنده شوید، با این حال میخواهید با زمانبندی کامل آن را به حداکثر برسانید. کاندیداها باید ظرف 48 تا 72 ساعت پس از ارسال رزومه خود، مراتب بررسی رزومه را پیگیری کنند.
شما باید مطمئن شوید که به تیم استخدام زمان کافی برای بررسی درخواستهایی که دریافت کردهاند، میدهید. اگر خیلی زود تماس بگیرید، مدیران استخدام به شما خواهند گفت که رزومه شما را بررسی خواهند کرد و اگر برای مصاحبه انتخاب شده باشید، به شما پاسخ خواهند داد. اگر دیر تماس بگیرید، ممکن است به شما بگویند که نقش شغلی مورد نظر پر شده و استخدام به پایان رسیده است. با در نظر گرفتن این موضوع، 48 تا 72 ساعت یک چارچوب زمانی عالی برای فرود آمدن در جایی بین این دو سناریو است.
نحوه تماس با مدیران استخدام
ایمیل، تلفن، رسانه های اجتماعی! گزینه های مختلفی برای ارتباط با مدیران استخدام وجود دارد. اما کدام گزینه بهتر عمل می کند؟ تماس از طریق لینکدین راهی عالی برای ارتباط با مدیران است. با این حال، من همچنین معتقدم تماس مستقیم برای صحبت با یک مدیر در هنگام تلاش برای یافتن آن شغل بسیار مفید است.
چه بپرسیم
“آیا به اطلاعات بیشتری از من نیاز دارید؟” پرسیدن این سوال، در را برای مدیران استخدام باز می کند تا دوباره به درخواست شما نگاه کنند. “آیا سوالات تکمیلی در مورد درخواست من دارید؟” این سوال به شما این فرصت را می دهد که در صورت وجود نقاط مبهم برای مدیر استخدام، توضیحات شفاهی و یا کاورلتر به رزومه تکمیلی خود اضافه کنید.
مراحل بعدی در فرآیند استخدام چیست؟
پرسیدن این سوال از مدیر منابع انسانی به شما بینشی در مورد جدول زمانی و آنچه انتظار دارید می دهد. همچنین ممکن است بتوانید میزان علاقه مدیر استخدام به مصاحبه با شما را بسنجید. برای مثال، اگر مدیر استخدام قطعاً میخواهد با شما مصاحبه کند، ممکن است پیش برود و زمانی را برای ملاقات تعیین کند. از طرف دیگر، اگر مدیر استخدام فکر نمیکند که شما مناسب نیستید، پاسخ او ممکن است بسیار مبهم و غیرواضح باشد.
هر مدیر استخدام و فرآیند درخواست با دیگری متفاوت است. بنابراین بهترین قضاوت خود را به کار ببرید و تا زمانی که به یک پاسخ قطعی نرسیدید تسلیم نشوید. پیگیری پس از درخواست برای مشاغل، میتواند اعصاب خردکن باشد، اما فرصتی عالی برای شما است که نام خود را در مقابل تصمیمگیرندگان مطرح کنید. بنابراین روال درخواست خود را تغییر دهید و جا را برای پیگیری باز کنید!
نیاز به مشاوره اضافی در رابطه با تکمیل رزومه خود دارید؟ با ما در تماس باشید.
سوالات متداول مراحل پس از تکمیل رزومه:
مطمئن شوید همه اطلاعات صحیح و کامل و مرتبط باشند. تاریخ ها، اسامی و اعداد را بررسی مجدد کنید و غلط املایی و یا دستوری بر جای نگذارید.
با آپلود رزومه خود در شبکه اجتماعی LinkedIn یا سایر سایت های کاریابی مانند Indeed یا Monster و یا حتی سایت های کاریابی مختص به همان کشور اطمینان حاصل کنید رزومه شما در مکان درست قرار دارد و دیده می شود.
اگرچه برای ارسال کاورلتر همراه با رزومه لااقل تا وقتی که مدیر استخدام از شما درخواست نکند، اجباری در کار نیست. اما داشتن یک نامه پوششی خوب به کارفرما کمک میکند تا درک بیشتری از تطابق خصوصیات، مهارت ها و در کل بک گراند شما با شغل مورد نظر داشته باشد.
چرا که نه؟! شما می توانید توسط ایمیل و یا حتی تماس تلفنی جویای مراحل بررسی درخواست استخدامی خود شوید.
ظرف 48 الی 72 ساعت پس از ارسال درخواست خود بهترین زمان برای پیگیری است. ضمن اینکه می توانید بپرسید که آیا نیازی به اطلاعات بیشتری از شما هست و مرحله بعدی در فرآیند استخدام چیست.
1. پس از تکمیل رزومه و قبل از ارسال آن برای شرکت های مختلف چکار کنم؟
2. رزومه خود را چطور در معرض دید کارفرمایان قرار دهم؟
3. آیا ارسال کاورلتر با رزومه الزامی است؟
4. آیا پیگیری بعد از ارسال درخواست استخدام و رزومه جایز است؟
5. چه زمانی برای پیگیری تماس بگیریم و چه چیزی بگوییم؟